bijbel

Abraham deel 7

Luisteren

Kinderbijbel
Kinderbijbel
Abraham deel 7
Loading
/

Lezen

In het vorige verhaal had God een gesprek met Abraham. God beloofde toen voor de zoveelste keer dat Abraham en Sara een zoon zouden krijgen, weet je dat nog? Daarna ging de Heer weer terug naar de hemel. Nu gaat verhaal weer verder, want de Heere kwam op een hele bijzonder manier toch nog een keertje terug bij Abraham.
met dank aan: gospelimages.nl

Op een dag, op het heetst van de dag zat Abraham voor zijn tent in de schaduw uit te rusten. Poeh, wat is het warm, dacht Abraham. Opeens zag hij drie mannen dichterbij komen. Ze waren al vlakbij de tent. Waar kwamen deze mannen nou opeens vandaan?

Abraham stond op, liep naar hen toe en hij maakte heel beleefd een buiging. Hij nodigde de mannen uit om bij hem onder de eikenboom te komen uitrusten. Ze zullen het wel warm hebben en uitgeput zijn, dacht Abraham. Hij zei: “Ik zal water laten brengen, zodat u uw voeten kunt wassen en ik zal ook wat te eten brengen”, dan kunnen jullie daarna weer verder op jullie reis”. “Dat is heel fijn, graag”, zeiden de drie mannen.

Abraham liep snel naar Sara en zei: “Sara, Sara, snel. We hebben haast. Wil jij snel van drie maten fijn tarwemeel deeg maken en brood bakken voor de drie mannen?” Daarna liep hij naar zijn koeien en koos daar een mooi kalfje uit. Hij bracht het kalf naar zijn knecht en zei: “Wil jij het vlees braden voor de drie mannen?” Toen alles klaar was, pakte Abraham boter en melk en hij bracht dat met het vlees het brood bij de mannen. De mannen zaten er lekker van te eten en Abraham bleef bij de boom om de mannen te bedienen.

Toen zei één van de mannen: “Waar is Sara, uw vrouw?” Abraham keek verbaasd. Hè? Wie zijn toch deze mannen, dacht hij. Sara, die in de tent alles heeft gehoord, schrok er ook wat van. Hoe wist die man haar naam? “Sara is in onze tent”, zei Abraham. De man zei toen: “Over een jaar zal ik terugkomen en dan zal Sara een zoon hebben”. Toen begon Sara zachtjes in zichzelf te lachen. Hoezo een zoon, haha… ik kan echt niet meer zwanger worden, dacht Sara.

“Waarom heeft Sara gelachen”, vroeg de man aan Abraham. “Waarom gelooft ze niet dat ze zwanger kan worden. Zou er iets te wonderlijk zijn voor de Heere? Over een jaar kom ik terug en dan zal Sara een zoon hebben. En hij zal Izak heten, die naam betekent, hij lacht”.

Wie was toch deze man? Heb je enig idee? Ja natuurlijk, dat was de Heere zelf. De Heere was weer bij Abraham en Sara, samen met 2 engelen.

Sara schaamde zich diep. Hoe vaak had Abraham al aan haar verteld over zijn ontmoetingen met God en de belofte dat zij en Abraham een zoon zouden krijgen… Ze zei snel dat ze niet had gelachen. “U hebt wel gelachen”, zei de Heer. Toen stonden de Heer en zijn engelen op, ze gingen weer op weg. Op weg naar Sodom, daar waar Lot woont (de neef van Abraham).

Abraham liep een eindje met ze mee en Sara bleef achter in de tent. Ze zal een zoon krijgen!! De heer heeft het zelf gezegd!! De Heer is speciaal voor haar teruggekomen om het nog een keer te beloven. Dat is wel heel bijzonder hè? Nu moet Sara het toch echt wel geloven.


Kijken